1497                     Algade 9
Algade 7
Rådhuskarréen
Efter branden 1731

I Algade 9 lå der boder ud mod gaden, og de blev kaldt Skt. Knuds Alters stenboder. Alteret (som blev drevet af Skt. Knuds Gilde) ejede grunden - og måske også boderne, som var til udlejning. Forlægget til tegningen her er de såkaldte Steens boder ved gråbrødreklosteret i Køge, som er bygget 1523 og revet ned i 1857 - men som nåede at blive tegnet inden:

Køgeboderne er fattigmandsboliger, men helt så usselt kan det næppe have været på Algade 9, naboen til rådhuset. Om de enkelte rum/våninger har været udlejet som boliger, salgsboder eller værksteder for håndværkere vides ikke, ligesom det heller ikke vides, om Skt. Knuds Alter alene ejede grunden, eller om det også ejede husene. Vist er det imidlertid, at den vestligste del af boderne lå på Algade 7 - og her var bygningerne ejet af ejeren af denne ejendom (skønt Skt. Knuds Alter stadig ejede noget af grunden, også her).

Boderne nævnes sammen med et salg af netop Algade 7 i 1497. Men Skt. Knuds Alters boder har været nævnt før, så de er ældre. Alteret ejede også boder på nordsiden af Skomagergade.

Grunden Algade 7 var senere (1568) ejet af Skt. Anna Alter (i koret).